Aktuelle nyheter

Oppdatering 7. september 2021

Skolevalg

I dag har det vært skolevalg på BPG og hele dagen har blitt dokumentert på Instagram. Her kan dere se film fra valgdagen, og klokken 19.00 blir resultatene publisert på https://www.nsd.no/skolevalg/.

Oppdatering 1. september 2021

Adinadagen

Elevene ved Bergen Private Gymnas vil gjennomføre sin årlige humanitæraksjon torsdag 9. september 2021. Inntektene fra aksjonen går til Adina Stiftelsen (org.nr. 984 048 769) sine prosjekter i Romania og Uganda. For mer informasjon om prosjektene se adina.no.

”Hjelp til Selvhjelp” er et bærende prinsipp i Adina sin virksomhet, og utdanning er et viktig virkemiddel når fattigdomssirkelen skal brytes. Midlene vil bli brukt til å støtte fattige og vanskeligstilte barn og unge Romania og Nord Uganda til å fullføre sin utdannelse gjennom våre utdanningsprogrammer. Årlig hjelper Adina Stiftelsen rundt 500 barn og unge fra 4 til 21 år.

Torsdag 9. september skal elevene på BPG samle inn penger til Adina. Minimumsbeløpet er kroner 300, men det er selvsagt lov til å tjene mer penger til Adinastiftelsen. Den klassen som tjener mest penger per hode vil få en fin klasselunsj i premie.

 

Adinastiftelsen logo

Oppdatering 18. august 2021

Første skoledag

Mandag 16. august startet skolen igjen. Rektor Guri stod ved døren og ønsket alle elever velkommen til BPG. I løpet av dagen fikk elevene møtt klassen sin og mentoren (kontaktlæreren sin). Alle nye elever fikk også utlevert sekk, bøker og MacBook Air. På Instagram spurte vi elevene om hva de syntes om første skoledag. Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk:

Den var veldig bra!

 

Jeg skulle ønske jeg kunne begynne på BPG igjen 💚.

 

Min lillesøster startet på BPG og hadde gruet seg mye til første skoledag. Hun syntes dagens lyspunkt var makkerparordningen og kom hjem smilende! Takk 😍.

 

Oppdatering 12. august 2021

Forkurs i matematikk

Denne uken har vi hatt forkurs i matematikk. Det var utrolig mange som dukket opp og det er kjekt å se 😄! Kristian og Verena skal begynne i Vg1 på BPG, og kommer fra Alvøen og Øygarden. De tok turen til BPG denne uken for å delta på forkurset.

📐 Hvorfor valgte dere å delta på forkurset i matematikk? 

Verena: – Jeg meldte meg på forkurset fordi jeg tenkte det var kjekt å se litt av klassen og trinnet før jeg begynner på skolen. Jeg trengte også litt mattehjelp, så det var greit å få en oppfriskning etter sommerferien!

Kristian: – Jeg tenkte det samme som Verena, og det gir det jo et innblikk i hva du skal jobbe med i matten i løpet av skoleåret.

🙌🏼 Hva var bra med forkurset? 

Verena & Kristian: – Det er kjekt at du får et forsprang og blir kjent med nye folk. Veldig hyggelig å se et par fra Vg1 før de andre klassene kommer på skolen.

🤔 Anbefaler du andre å delta på forkurset? Hvorfor?

Verna: – Jeg anbefaler alle å dra på forkurset, det er veldig greit å se noen av de andre som skal gå i Vg1. Det er også veldig bra å få en oppfriskning i matematikk etter en lang sommerferie!

Kristian: – Jeg anbefaler også å dra på forkurset. Her får du et forsprang og et innblikk i hva du skal jobbe med i mattetimene fremover.

Kristian & Verena

Oppdatering 12. august 2021

Forkurs i notelære🎶

Denne uken har vi hatt forkurs i notelære. Dette er for de som skal begynne på musikk. Notekurset finner sted i forkant av mattekurset, slik at man kan delta på begge deler. Opplæringen her blir organisert i små grupper, slik at elevene får innføring i notelære på det nivået de er på.

Forkurs - noter

Oppdatering 10. august 2021

Lærerne tilbake på jobb

I dag kom alle lærerne tilbake på jobb etter sommerferien. Nå gjør de seg klare for å ta imot både nye og gamle elever neste uke 😊.

BPG-Ansatte-2021