Aktuelle nyheter

Oppdatering 26. november 2021

Ungt Entreprenørskap

Vi gratulerer Pantalismen.ub med utviklingsstipend fra Storebrand for sin bærekraftige forretningsidé! ♻️🤩  Det blir spennende å følge dere videre!😊🎉

Oppdatering 26. november 2021

Påbud om munnbind

Det er innført påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde 1 meter avstand i Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Samnanger, Vaksdal og Øygarden kommuner. Påbudet varer til og med 20 desember.

Dette gjelder også for skoleelever som reiser med buss eller drosje til skolen. Vi ber om at skolene minner elevene om dette, da vi har fått tilbakemeldinger om at mange elever ikke benytter munnbind per i dag. Kravet om å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Se ev. ytterligere informasjon på kommunens nettsider.

Oppdatering 26. november 2021

Informasjon til foreldre og foresatte om Elevundersøkelsen 

Hva er formålet med Elevundersøkelsen? 

Elevundersøkelsen gir elevene mulighet til å si hva de mener om læring og trivsel på skolen. Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukes av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen for å analysere og utvikle elevenes skole- og læringsmiljø. Data fra undersøkelsen kan også bli brukt til forskning og forskere kan få utlevert rådata fra undersøkelsen. Deler av resultatene fra Elevundersøkelsen publiseres på www.udir.no/statistikk.

Du finner mer informasjon til foreldre og foresatte her. Undersøkelsen gjelder for elever på Vg1, Vg2 og Vg3.

Oppdatering 24. november 2021

Vil du finne juleglede og ro?😍🎅🏽

Musikklinjen ved Bergen Private Gymnas inviterer til sin årlige julekonsert i Bergen Domkirke tirsdag 14. desember kl.19.00.

Her vil du få oppleve vakker korsang, fengende blåseensemble, band og nydelige soloinnslag fremført av våre fantastiske musikkelever🌟🎼.

Som alltid er det gratis adgang til konserten med mulighet for å gi en donasjon til Adina Stiftelsen.

🎁 Ønsker du å gi gave til Adina? Send din gave på vipps til #123278

Vi gleder oss til å skape julestemning sammen med dere! Hjertelig velkommen! 🎅🏽🌟

Sjekk ut Facebook-arrangementet her. 😄

Oppdatering 11. november 2021

I dag har Vg1 fransk hatt besøk av 7 franske studenter fra Université Jean Monnet Saint-Etienne som studerer fremmedspråksdidaktikk.
 
Myriam Coco (professor ved Université Jean Monnet Saint-Etienne)og Clara Mortamet  (professore ved Universitetet i Bergen) er begge organisert i Arqus Alliansen. De har satt i gang dette prosjektet.
 

Elina, en av de franske studentene, fortalte at det var veldig kjekt å snakke med elevene.

– De var litt sjenerte i starten, men jeg synes de burde snakke mer fransk da de er veldig flinke! Jeg visste at fransk var vanskelig til og med for oss, men da jeg fulgte med på undervisningen til elevene så skjønte jeg at det er et ganske vanskelig språk for andre å lære! 🇫🇷

Sofie og Ingrid som hadde fransk i dag synes det var kjekt med besøk fra Frankrike!

– Det var litt skummelt og spennende å snakke med de. Vi måtte følge ganske godt med på hva de sa. Det var utrolig gøy å snakke med noen som kan fransk, og høre hvordan de uttaler ordene riktig. Vi har lært mye om uttalelse og hvordan man skriver ting. Dette var gøy! 🤩

Oppdatering 20. oktober 2021

I klassens tid med mentorene har vi så langt denne høsten jobbet med det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap i tillegg til at vi har brukt god tid på å bli godt kjent i klassene. Vi har gjennomført skolevalg og elevrådsvalg og har sett på hva det innebærer å være deltaker i et demokrati. Hvilke rettigheter og plikter har vi som medborgere i et demokrati? Hvordan kan vi være med på å forandre og forbedre samfunnet? Dette er noen av spørsmålene vi har diskutert og i dag er vi så heldige at hele skolen får delta på et heldagsprogram om nettopp demokrati og medborgerskap på BIFF.

Oppdatering 7. september 2021

Skolevalg

I dag har det vært skolevalg på BPG og hele dagen har blitt dokumentert på Instagram. Her kan dere se film fra valgdagen, og klokken 19.00 blir resultatene publisert på https://www.nsd.no/skolevalg/.

Oppdatering 1. september 2021

Adinadagen

Elevene ved Bergen Private Gymnas vil gjennomføre sin årlige humanitæraksjon torsdag 9. september 2021. Inntektene fra aksjonen går til Adina Stiftelsen (org.nr. 984 048 769) sine prosjekter i Romania og Uganda. For mer informasjon om prosjektene se adina.no.

”Hjelp til Selvhjelp” er et bærende prinsipp i Adina sin virksomhet, og utdanning er et viktig virkemiddel når fattigdomssirkelen skal brytes. Midlene vil bli brukt til å støtte fattige og vanskeligstilte barn og unge Romania og Nord Uganda til å fullføre sin utdannelse gjennom våre utdanningsprogrammer. Årlig hjelper Adina Stiftelsen rundt 500 barn og unge fra 4 til 21 år.

Torsdag 9. september skal elevene på BPG samle inn penger til Adina. Minimumsbeløpet er kroner 300, men det er selvsagt lov til å tjene mer penger til Adinastiftelsen. Den klassen som tjener mest penger per hode vil få en fin klasselunsj i premie.

 

Adinastiftelsen logo

Oppdatering 18. august 2021

Første skoledag

Mandag 16. august startet skolen igjen. Rektor Guri stod ved døren og ønsket alle elever velkommen til BPG. I løpet av dagen fikk elevene møtt klassen sin og mentoren (kontaktlæreren sin). Alle nye elever fikk også utlevert sekk, bøker og MacBook Air. På Instagram spurte vi elevene om hva de syntes om første skoledag. Her er noen av tilbakemeldingene vi fikk:

Den var veldig bra!

 

Jeg skulle ønske jeg kunne begynne på BPG igjen 💚.

 

Min lillesøster startet på BPG og hadde gruet seg mye til første skoledag. Hun syntes dagens lyspunkt var makkerparordningen og kom hjem smilende! Takk 😍.

 

Oppdatering 12. august 2021

Forkurs i matematikk

Denne uken har vi hatt forkurs i matematikk. Det var utrolig mange som dukket opp og det er kjekt å se 😄! Kristian og Verena skal begynne i Vg1 på BPG, og kommer fra Alvøen og Øygarden. De tok turen til BPG denne uken for å delta på forkurset.

📐 Hvorfor valgte dere å delta på forkurset i matematikk? 

Verena: – Jeg meldte meg på forkurset fordi jeg tenkte det var kjekt å se litt av klassen og trinnet før jeg begynner på skolen. Jeg trengte også litt mattehjelp, så det var greit å få en oppfriskning etter sommerferien!

Kristian: – Jeg tenkte det samme som Verena, og det gir det jo et innblikk i hva du skal jobbe med i matten i løpet av skoleåret.

🙌🏼 Hva var bra med forkurset? 

Verena & Kristian: – Det er kjekt at du får et forsprang og blir kjent med nye folk. Veldig hyggelig å se et par fra Vg1 før de andre klassene kommer på skolen.

🤔 Anbefaler du andre å delta på forkurset? Hvorfor?

Verna: – Jeg anbefaler alle å dra på forkurset, det er veldig greit å se noen av de andre som skal gå i Vg1. Det er også veldig bra å få en oppfriskning i matematikk etter en lang sommerferie!

Kristian: – Jeg anbefaler også å dra på forkurset. Her får du et forsprang og et innblikk i hva du skal jobbe med i mattetimene fremover.

Kristian & Verena

Oppdatering 12. august 2021

Forkurs i notelære🎶

Denne uken har vi hatt forkurs i notelære. Dette er for de som skal begynne på musikk. Notekurset finner sted i forkant av mattekurset, slik at man kan delta på begge deler. Opplæringen her blir organisert i små grupper, slik at elevene får innføring i notelære på det nivået de er på.

Forkurs - noter

Oppdatering 10. august 2021

Lærerne tilbake på jobb

I dag kom alle lærerne tilbake på jobb etter sommerferien. Nå gjør de seg klare for å ta imot både nye og gamle elever neste uke 😊.

BPG-Ansatte-2021