Informasjon om Koronaviruset

Undervisningen flyttes ut av lokalene

Stengningen av skoler og barnehager forlenges til 13. april. Les oppdatert informasjon fra Utdanningsdirektoratet HER.

I tråd med rådene fra fylkeskommunen og helsemyndighetene; så har Bergen Private Gymnas fra og med fredag 13.03.20 – i likhet med alle de offentlige videregående skolene i fylket – flyttet undervisningen ut av skolelokalene og over på digitale plattformer. Dette gjøres i første omgang for 2 uker. Skolen har ikke hatt korona-smittede elever; men følger kollegialt retningslinjene fra myndighetene for å være med å bidra til å redusere videre spredning av viruset. Skolelokalene i Lars Hilles gate vil inntil videre være stengt og elevene får nå sin undervisning online via våre digitale læringsplattformer. Elevene følger undervisningen i henhold til timeplanen.

Skoleadministrasjonen er fortsatt tilgjengelig og arbeidet med inntaket foran kommende skoleår går som planlagt.

 

Oppdatert informasjon om koronavirus

Oppdatert info fra Vestland fylkeskommune 8.3.20

Har du vore på reise i område med vedvarande korona-smitte *) for mindre enn 14 dagar sidan? Då skal du halde deg heime frå skulen. Dette gjeld sjølv om du ikkje har symptom på sjukdom.

https://www.vestlandfylke.no/korona

*) Folkehelsinstituttets oversikt over område med koronasmitte

Bergen kommune har sendt ut et brev til foresatte til barn i barnehager og grunnskoler i Bergen. Brevet kan du lese HER. Foreløpig holder skoler og barnehager åpent som normalt. Dersom det skulle bli aktuelt har skolen en egen handlingsplan mot pandemi.

Ellers gjelder følgende råd: Vask hendene ofte, host i armhulen eller i et papirlommetørkle, bruk evt antibac dersom du ikke har tilgang til vann og såpe. Unngå håndhilsing og klemming. Les mer på Folkehelseinstituttet og Bergen kommune sine nettsider.

Lenker til oppdatert informasjon

FHI – Områder med vedvarende koronasmitte (husk å oppdatere siden)
Bergen kommune – Råd til innbyggerne i Bergen kommune etter vinterferien
Vestland fylkeskommune – Koronaråd til elevar og tilsette
Folkehelseinstituttets reiseråd

Endringer i anbefaling om karantene

Folkehelseinstituttet har nå utvidet listen over områder med vedvarende, utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

Helsedirektoratet har lørdag 7. mars besluttet utvidelse av anbefalinger om hvem som skal være i karantene. Karantene gjelder nå for alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. Les mer på artikkelen Forsterker tiltakene for å bremse smittespredning (Helsedirektoratet).

Endring i reglene for dokumentering av sykefravær

Kunnskapsdepartementet har bestemt at ut skoleåret 2019-2020 vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Håndteringen av koronaviruset gjør at helsepersonell må bruke kapasiteten sin på de som trenger det mest.

Den midlertidige forskriftsendringen går ut på at elever som har fravær av helsegrunner kan bruke egenmelding hvis de er over 18 år, eller få bekreftelse fra foreldrene hvis de er yngre. Endringene vil også gjelde for føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole.

Endringene varer til 1. august 2020, så framt det ikke skjer endringer i helsemyndighetenes vurderinger som gjør at den bør forlenges eller forkortes. Les mer HER