første skoledag 2020

Første skoledag på videregående! 📚

Lilli og Erlend startet i Vg1 medier og kommunikasjon høsten 2020. Her deler de tips til elever som skal begynne i Vg1, og hva de opplevde de første dagene på skolen. 

🏫 Hvordan var første skoledag for dere?

Vi var begge litt smånervøse for å møte den nye klassen vår. Idet vi kom inn i klasserommet ble vi tatt godt imot av både lærere og elever. I løpet av skoledagen gikk nervøsiteten vekk. Det gikk over til at vi bare koste oss, ble kjent med skolen og fikk nye klassekamerater. Vi kom hjem med en bra følelse og tenkte at dette kom til å bli noen gode tre år. 

 

🎓Hvorfor valgte dere BPG?

Lilli: – Jeg valgte å begynne på BPG etter jeg hadde vært på Åpen dag. Da jeg besøkte BPG fikk jeg inntrykk av at det var en veldig bra skole. De snakket om hvordan de jobbet med klassemiljøet og det var en av de viktigste grunnene til at jeg valgte BPG.
Erlend: – Jeg valgte BPG fordi de hadde to fag per dag. 

 

💭  Hvilke følelser hadde du på første skoledag?

– Vi var begge litt nervøse, men gledet oss også til å bli kjent med nye og begynne i en ny klasse. 

 

📚 Hva gjorde dere første skoledag?

Første skoledag ble vi kjent med mentor og medelever. Vi hadde litt bli-kjent-leker, som bare skapte god stemning i klasserommet. Vi fikk Mac-ene våre og brukte litt tid på å sette de opp før vi gikk hjem. 

 

✏️ Hva gjorde dere første skoleuke?

Første skoleuke brukte vi på å bli kjent med elever, lærere og fagene. Vi var på omvisning på skolen og i nærområdet rundt.

 

😍 Har dere tips til nye elever som skal starte i Vg1? 

  • Vær deg selv
  • Bli kjent før du dømmer 
  • Tenk positivt hvis du gruer deg
  • Bli kjent med mentor, det hjelper veldig!
  • Vær ærlig

 

 TILBAKEMELDINGER PÅ INSTAGRAM (Mandag 30. august 2021) 

Etter to uker spurte vi elevene på Instagram hvordan de syntes skolestarten hadde vært.

Jeg vet at det bare har gått to uker, men det føles ut som om vi har vært en klasse mye lengre. Jeg trives utrolig godt i den klassen og på skolen. Alle i klassen er inkluderende og veldig snille. Og jeg vet at vi kommer til å bli en fin klasse med et godt klassemiljø.😊