Engasjerte lærere

I klasserommet på Bergen Private Gymnas møtes elevene med en åpen tone. Lærerne er unge, faglig dyktige og alltid engasjerte.

Det er god stemning på bygget. Karen-Johanne Sætrevik, som underviser i matematikk og naturfag, trives godt både med elevene og kollegaene.

Bygger gode relasjoner

Lærerne ved BPG er i forkant både i læringssyn og digitale kunnskaper.

– Vi møter elevene der de er og er opptatt av å bygge gode relasjoner, at elevene skal bli sett og at de skal få god oppfølging. I tillegg benytter vi moderne hjelpemidler i undervisningen, sier Karen-Johanne.

Lærerne på BPG jobber også mye sammen i kollegiet for å utvikle seg faglig og for å dele erfaringer. De har også faste rutiner på alt fra gjennomføring av undervisningsøkter til hvordan de bygger opp fagene på itslearning.

– Vi har gode rutiner på å veilede hverandre innad i kollegiet, sier Karen-Johanne.

Leksehjelp

På BPG møter du lærere som strekker seg langt for den enkelte elev.

– Vi oppfordrer også de elevene som ønsker å lære mer til å komme på leksehjelpen som arrangeres på ettermiddagstid, sier rektor Guri Birgitte Auran. Her møter elevene faglærere som veileder elevene med det de måtte trenge. Auran er svært tilfreds med staben sin.

– ”Gi deg selv et forsprang” gjelder både for elever og alle som jobber på BPG. Vi skal alltid være oppdaterte og våge å tenke nytt. Lærerne har høy faglig kompetanse, er gode formidlere og bygger selvtillit hos elevene. De er også flinke til å variere undervisningen, avslutter hun.

Annika Rohde
Studiespesialisering

- Mentorordningen gjør at vi kommer tettere på lærerne. Jeg er veldig fornøyd med min mentor. Hun er veldig lett å snakke med, forståelsesfull, løsningsorientert og hjelpsom. Hvis man har noen problemer er det lett å få hjelp.

Håvard Masdal
Studiespesialisering

- Jeg kjente ingen da jeg begynte og gledet meg til å møte mange nye elever. Helt fra starten snakket alle med alle og det var god stemning. Jeg fikk venner første dag på skolen. Vi har et veldig godt klassemiljø.