Medier og kommunikasjon

MEDIER OG KOMMUNIKASJON

– en skapende, kreativ og nyttig vei til generell studiekompetanse!

Medier og kommunikasjon (MK) er et studieforberedende utdanningsprogram med stor vekt på praktisk medieproduksjon, digital kompetanse og kommunikasjon. På MK får du generell studiekompetanse, og dermed tilgang til å søke de fleste høyskoler og universiteter etter endt skolegang. Du får jobbe skapende og kreativt med prosjekter i de ulike mediefagene og får gjennom tre år utviklet en solid digital kompetanse. Dette vil være nyttig uansett hvilken vei du måtte velge videre.

PROFESJONELT UTSTYR

Som elev på medier og kommunikasjon får du tilgang til profesjonell programvare (adobepakken) og foto- film-, og lydutstyr. Vi jobber mye med fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde, og med hvordan du best mulig kan engasjere andre og nå frem med et budskap gjennom innhold, uttrykk og layout. Gjennom teori og praktisk arbeid, alene og sammen med andre, får du en god innføring i journalistikk, markedskommunikasjon og grafisk design. BPG har 45 medieelever, fordelt på tre trinn. At vi har få elever per klasse gir oss en unik mulighet til å følge opp den enkelte elev.

Lærerne er veldig flinke og engasjerte i sine fag, men også i deg som person.

Medlem i Medieklyngen

Media City Bergen er en av våre nærmeste naboer og skolen er medlem i medieklyngen, noe vi drar nytte av i skolehverdagen. Blant annet arrangerer vi årlig en mediefestival der mange kjente aktører deltar i våre lokaler. Som en sentrumsskole er det også enkelt for oss å besøke mediebedrifter og kulturelle tilbud i byen. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å søke MK, men det er en fordel dersom du er kreativ, interessert i å følge med i samfunnet, liker å uttrykke deg skriftlig og muntlig, og dersom du har interesse for digitale medier.

VARIERTE FAG

Første året på MK starter du med fellesfag og to mediefag som du skal fortsette med i tre år. I Vg2 og Vg3 har du i tillegg mulighet til enten å fordype deg mer innen grafisk design og/eller bilde eller å velge et programfag fra vår rikholdige programfagsmeny

Medier og kommunikasjon passer for deg som…

  • Ønsker å kombinere ditt studieforberedende løp som gir generell studiekompetanse, med praktisk og kreativt arbeid i mediefagene.
  • Vil lære å bruke og forstå alt fra sosiale medier, programvarer, skriftlig og muntlig kommunikasjon til film, foto og design.

Sheila-mari & Erlend
Medier og kommunikasjon

Sheila-Mari og Erlend liker begge to at de får jobbe mye praktisk på medielinjen. De trekker frem at det er et veldig godt samhold på skolen, både mellom elever og mellom lærere og elever.

lene Tufteland ///
Lærer i medier og kommunikasjon

Medielærer Lene Tufteland er opptatt av å bruke muligheten små grupper gir til å gi tett oppfølging til den enkelte elev i MK-klassene.
– Når vi har programvareopplæring, er det en stor fordel at det er lett å kunne veilede alle, sier hun. 

SHEILA – MARI & ERLEND

Sheila-Mari Skauge og Erlend Løvmo går i Vg2 på medier og kommunikasjon. De ønsket å velge noe nytt da de begynte på videregående som også gir dem generell studiekompetanse. Da var medielinjen med mye praktisk og kreativt arbeid et godt alternativ.

Sheila-Mari og Erlend har alltid vært interessert i å ta og redigere bilder og videoer. Sheila-Mari ble anbefalt av venner å søke BPG, mens Erlend fikk hjelp av sin far til å finne en skole der han kunne fordype seg i medieinteressen sin.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte BPG. Folk i klassen kommer fra hele Bergen og omegn, og vi har et godt klassemiljø der alle kan samarbeide godt med alle, sier han.

Alle på BPG får sin egen Mac med profesjonell programvare. Elevene får for eksempel opplæring i Photoshop, Premiere Pro, Lightroom og Illustrator.

– Vi lærer også å lage nettsider og å redigere film, sier Erlend.

I tillegg til fellesfagundervisning får de praktisk og teoretisk opplæring i journalistikk og markedskommunikasjon. Elevene jobber mye med film og fotografering og skolen har flere studioer til elevenes disposisjon.

– Vi kan låne det meste av utstyr med oss hjem. Både for å jobbe med skoleprosjekter, men også for å kunne jobbe med private ting, sier Sheila-Mari.

Medieklassene er små, noe begge synes er en stor fordel.

– Vi skal lære mye gjennom tre år og når vi kun er 15 elever i klassen er det mye lettere å få den hjelpen og veiledningen vi trenger, sier Sheila-Mari.

– Dessuten kommer vi tettere på hverandre, skyter Erlend inn.

DYKTIGE LÆRERE

Både Sheila-Mari og Erlend snakker varmt om BPG-lærerne.

– De er veldig flinke og engasjerte i sine fag, men også i deg som person, sier Erlend.

Det gøyeste medieelevene har gjort så langt var å lage påskekrim med høytidelig filmvisning i etterkant.

– Vi hadde en jury som delte ut priser i ulike kategorier. Det kunne være beste film, filming og lyd. Alle storkoste seg, sier Erlend. Elevene er godt fornøyd med skolens mentorordning.

– Jeg har aldri vært borti et bedre opplegg enn her. Lærerne og mentorene er veldig snille og hjelpsomme og de tar vare på deg og hjelper deg gjennom skoledagen, sier Sheila-Mari.

Skoledagen er delt i to økter der du har to fag per dag. Du får flere gode pauser og i lunsjen møtes ofte elevene i skolens fellesområde.

– Der blir man lett kjent med andre, både elever og lærere. Det er et veldig bra skolemiljø her, sier Erlend.

 

SAMARBEID MED MEDIEBRANSJEN

Elevene på MK er ofte ute av skolebygget og de besøker ulike medieaktører og arrangementer i byen.

– Vi har fått omvisning på Media City Bergen, vi har snakket med ulike regissører og vært på Bergen internasjonale filmfestival. I forrige uke hadde vi undervisning med en gravejournalist fra VG, sier Sheila-Mari.

ALLE KAN SØKE

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å begynne på MK.

– Vi lærer alt fra bunnen av både når det gjelder utstyr og programvare, så her er det åpent for alle. Enkelte ønsker å fortsette å jobbe innen media når vi er ferdige her, men vi har veldig mange andre muligheter også. Min plan er å studere filosofi, avslutter Sheila-Mari.

SE ALICE OG PETER FORTELLE OM HVERDAGEN PÅ MEDIA

SE HVORDAN SKOLEHVERDAGEN ER PÅ MEDIA

SE SHEILA-MARI OG ERLEND FORTELLE OM SKOLEHVERDAGEN

Fakta om medier og kommunikasjon

FELLESFAG

  • Norsk (alle tre år)
  • Engelsk (Vg1)
  • Fremmedspråk (Vg1 og Vg2)*
  • Matematikk (Vg1 og Vg2)
  • Samfunnsfag (Vg2)
  • Kroppsøving (alle tre år)
  • Naturfag (Vg1)
  • Geografi (Vg2)
  • Historie (Vg2 og Vg3)
  • Religion og etikk (Vg3)

FREMMEDSPRÅK

  • Spansk I og II
  • Fransk II
  • Tysk II

*Hvis du ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen må du ha fremmedspråk i Vg3 også.

FELLES PROGRAMFAG

Media

  • Mediesamfunnet (alle tre år)
  • Medieuttrykk (alle tre år)

Visste du at hos oss kan du som medieelev velge realfag som gjør at du kan gå videre på flere realfagsstudier etter videregående?

VALGFRIE PROGRAMFAG

  • Bilde
  • Mediespesialisering
  • Grafisk design
  • Musikk fordypning
  • Matematikk R1
  • Fysikk
  • Psykologi
  • Entreprenørskap
  • Internasjonal engelsk
  • Biologi
  • Geofag
  • Sosiologi og sosialantropologi
  • Økonomistyring

Nå enda flere muligheter! Hos oss får alle elever anledning til å velge fra en meny med spennende programfag fra studiespesialiserende i Vg2 og Vg3. Dette gir deg som elev et forsprang til videre studier.

TIDLIGERE MK-ELEV SANNE FORTELLER OM SIN TID PÅ BPG

Er du klar for å ta steget videre?

Se våre andre utdanningsprogram eller

Er du klar for å ta
steget videre?

Se våre andre
utdanningsprogram
eller