Ofte stilte spørsmål om musikk, dans og drama

Lurer du fremdeles på noe?

Irene Winter
Seksjonsleder Musikk, dans og drama

Telefon: 415 61 310
E-post: irene.winter@bpg.no

Kathrine Thorstensen
Seksjonsleder Musikk, dans og drama

Telefon: 411 76 617
E-post: kathrine.thorstensen@bpg.no

Generelt

Får jeg generell studiekompetanse ved å søke musikk, dans og drama?

Du får generell studiekompetanse etter tre år på dette utdanningsprogrammet. På Vg1 kan du kan velge mellom P-matte og T-matte. På Vg2 kan du velge om du vil fortsette med 2P, R1 eller S1.

Kan jeg velge programfag fra studiespesialisering når jeg går på musikk?

Musikkelevene på BPG får også anledning til å velge andre spennende programfag fra studiespesialiserende som f. eks. entreprenørskap og fysikk. Dette åpner enda flere dører i fremtiden.

Kan jeg reise på utvekslingsår i Vg2 når jeg går på musikk, dans og drama?

Man kan reise til utlandet i Vg2, men det er svært viktig å sjekke at man får dekket alle musikkfagene. Hvis du reiser til utlandet uten at dette er i orden, må du ta noen fag som privatist i Norge for vitnemål.

Om opptaksprøven

Må jeg til opptaksprøve?

Alle søkere til musikklinjen ved BPG må gjennom en obligatorisk opptaksprøve.

Når er opptaksprøven?

Søkere vil få tilsendt brev med dato og tid minimum 14 dager før prøvespillet.

Hvorfor har jeg ikke blitt kalt inn til opptaksprøve/prøvespill?

Kun søkere som har sendt inn karakterene sine blir kalt inn til opptaksprøve.

Jeg har blitt kalt inn til opptaksprøve, men har mistet brevet

Ta kontakt med skolen v/seksjonsleder på Musikk så snart som mulig, så hjelper hun deg med å finne ut av det. Se kontaktinfo øverst på siden.

Jeg har blitt kalt inn til opptaksprøve, men tidspunktet passer ikke

Ta kontakt med skolen v/seksjonsleder på musikk så snart som mulig, så hun kan finne et nytt tidspunkt. Se kontaktinfo nederst på siden.

Jeg har ikke lyst til å møte til opptaksprøve

Hvis du ikke møter til opptaksprøve kan vi ikke vurdere deg for inntak ved BPG. Hvis du har ombestemt deg og ikke ønsker å begynne hos oss, ta kontakt med oss og gi beskjed om at du ønsker å tas ut fra søkerlisten.

Hvor lenge varer opptaksprøven og hva skal jeg gjøre der?

Opptaksprøven varer ca. 10 minutter og består av tre deler:

  1. Prøvespill / prøvesang. Du skal fremføre et selvvalgt stykke på ditt fordypningsinstrument, som varer i maks fem minutter. Vi vil vurdere elementer i den fremføring, som klang, intonasjon, puls og musisering (for søkere med hovedinstrument sang: Vi vil høre stemmen din akustisk, uten mikrofon og forsterker). Du vil i tillegg blir bedt om å vise dine ferdigheter i piano.
  2. Fagsamtale. Her forteller om du om din musikalske bakgrunn (sangtimer, spillelærer, korps, band ol) Fagsamtalen gir oss ytterligere informasjon om ditt faglige ståsted.
  3. Kartleggingstest i musikkteori. Du tar en test om noter, intervaller og akkorder for å dokumentere ditt nivå på disse områdene.

Praktisk informasjon i forbindelse med opptaksprøven

Det stilles oppvarmingslokale til rådighet, for søkere som møter opp 20 minutter før angitt opptaksprøvetid. Hvis du vil ha akkompagnatør må du selv organisere dette.

For søkere med hovedinstrument slagverk / trommer / piano:
BPG stiller instrumenter til rådighet.

For søkere med hovedistrument gitar / el-bass:
BPG stiller med forsterker. Du må selv medbringe jack-kabel.

Hvem vurderer opptaksprøven?

Prøven vil bli vurdert av seksjonsleder samt instrumentallærer(e). Det er naturlig å være nervøs i prøvesituasjonen, men vi vil alle gjøre vårt beste for at du skal få en så god opplevelse som mulig.

Jeg skal til opptaksprøve og har blitt syk, hva gjør jeg?

Du kan melde deg syk på prøven, for så å bli hørt ved en senere anledning. Da må du på forhånd av opptaksprøven ta direkte kontakt med seksjonsledere Kathrine Thorstensen eller Irene Winter, se kontaktinformasjon ovenfor. Hvis du stiller til opptaksprøve vil du ikke ha anledning til å ta opptaksprøven på nytt.

BPG brassband